Жената на убиец се кичи със злато на жертвата му (обзор)

Обвинените за двойното убийство Георги Ненчев и Пламен Шляпашки. Снимки от фейсбук

Съдът решава утре за ареста на обвинените по случая „Негован”

Купили си на черно пистолет със заглушител

Погубили двама човека, но се смилили над кучето им

Златна огърлица и гривна, откраднати от дома на жертвите, носела жената на единия от заподозрените за жестокия случай „Негован”, когато полицаите дошли да я разпитват. Това разказа шефът на „Криминална полиция” в СДВР комисар Ангел Бадънков.

Както писа „Труд”, за смъртта на треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, чиито тленни останки бяха намерени изхвърлени до язовира край село Негован, бяха обвинени двама строителни работници. Георги Ненчев и Пламен Шляпашки извършили зверството, за да задигнат пари на съпрузите от продажбата на апартамент. Не открили крупната сума в дома и затова задигнали само 1500 лв. в брой и семейни бижута. Намерили и документ, че парите са в банка. След престъплението Георги Ненчев подарил на жена си златната огърлица и гривната, поясни комисар Бадънков пред Би Ти Ви.

Утре Софийският градски съд трябва да гледа искането на прокуратурата двамата обвинение да бъда задържани за постоянно в ареста. При задържането им Георги си признал на третата минута, Пламен се опитал да се изкара натопен, но когато го отвели до работилницата в Техническия университет, той също признал и показал къде е оръжието. Специално за убийствата си купили на черно пистолет със заглушител, иначе и имали и друг, но не искали да го използват, за да не чуят съседите.

„Двамата са имали по-близка връзка от нормалната, свързана с работата им. Били са заедно по 18 часа на денонощие, но не съм им светил в спалнята”, каза още криминалистът. Той е изумен от факта, че хладнокръвните убийци се смилили над кучето на жертвите и го пуснали през два квартала на Околовръстното.

Коментари

Задължително поле