Жена е била бита и отведена насила при кредитор за преговори

Снимка: Архив

Жертвата трябвало да предава млякото от кравефермата си на кредитора

Жена от поповско село е станала жертва на побой и принудително отвеждане при частен кредитор заради борч от 1 800 лв.

Жената, която била около 30-годишна, заедно със съпруга си гледали към 50 собствени крави в село Ковачевец. Във вторник към 12,50 часа тя била на улицата, когато до нея спряла кола с двама мъже, които насила я натикали в автомобила, като не пропуснали да я удрят и сплашат.

Мъжът й видял какво става, но бил далеч и не успял да се намеси. Обадил се на полицията, че съпругата му е отвлечена.

В това време жената била закарана в частен дом в Попово, където живеел изкупчик на мляко, на когото дължала пари. Преди време тя предавала млякото при него, но тъй като смятала, че я лъже в количествата, се прехвърлила при друг. Предишният, обаче, давал авансово пари на краварите, за да ги задържи да работят с него. Така жената се оказала с борча. При принудителното довеждане във вторник се споразумели тя да плаща на месец по 300 лв., но и да се върне да предава млякото при него. След като се договорили, кредиторът върнал жената в кравефермата, където вече имало полицаи, които го привикали за разпити. Тъй като имал множество заболявания, нямало как да го приберат в ареста. Той пък твърдял, че нямал нищо общо с отвличането и едва ли не двамата мъже са действали на своя глава. Те били арестувани за едно денонощие. Автомобилът, с който е била отведена жената, русенска „Хонда” , бил на 39-годишен мъж от Русе. Другият участник, 37-годишен от село Горско Абланово, бил пращан и преди да убеждава жената да се върне при стария закупчик на мляко, на когото дължала пари.

От Окръжна прокуратура в Търговище преценили, че в случая се касае за принуда, а не за отвличане и с работата е ангажирана Районна прокуратура в Попово. Предстои жената да бъде освидетелствана от съдебен лекар.

Коментари

Задължително поле