Жена и момче са в тежко състояние след 2 катастрофи в Пловдивско

Снимка: Архив

58-годишна жена и 17-годишен тийнейджър са в тежко състояние и в болница след пътни инциденти по пътищата на Пловдивска област през уикенда. В събота около 14.20 часа в РУ-Хисаря постъпил сигнал за челен сблъсък в село Черничево. На местопроизшествието полицаите установили, че на кръстовище лек автомобил "Рено" е предприел изпреварване, навлязъл е в платното за насрещно движение и се е ударил челно в "Опел", извършващ десен завой. С множество наранявания и опасност за живота в болница е настанена 58-годишна пътничка от реното, управлявано от 67-годишен пловдивчанин. 67-годишна жена, която също била в колата, пък е със счупена ръка. Медицинска помощ е оказана и на 23-годишния водач на опела.

В неделя около 18 часа на ул. "Цар Иван Асен Втори" в Кричим нерегистриран мотопед "Пиаджо" пресякъл насрещната лента и се блъснал в паркиран камион "Ивеко". Вследствие на сблъсъка под лекарско наблюдение в тежко състояние в пловдивска болница е настанен 17-годишен неправоспособен тийнейджър от Кричим, който управлявал мотопеда. Взета му е кръвна проба за алкохол. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на РУ на МВР-Стамболийски.

Обстоятелствата и причините за двете катастрофи се разследват в рамките на образувани досъдебни производства под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право