Жена падна в огън в Монтана и загина

Възрастна жена от Монтана е паднала в запален от нея огън в двора й и е получила тежки обгаряния. Въпреки оказаната й медицинска помощ, пострадалата е издъхнала в столична клиника, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Трагичният инцидент е станал в събота към 9 часа сутринта. 71-годишна жителка на ромския квартал „Огоста” в областния град почистила двора си, натрупала и сухи листа и клони и запалила събраните боклуци. В суетенето около огъня обаче жената се спънала и паднала в пламъците.

Съседка, която съгледала станалото, се опитала да измъкне комшийката си от огъня, но не успяла и се обадила на тел. 112. На виковете за помощ се притекли хора от квартала и изтеглили обгърната от пламъци и дим жена от огнището. Малко по-късно пристигнала и линейка, която транспортирала пострадалата до болницата. Медиците там констатирали около 80% изгаряния на тялото й.

Обгорената жена е била изпратена по спешност в „Пирогов”, но е починала, съобщиха от полицията. От седмици със затоплянето на времето стопаните по села и градове в Северозапада събират отпадъци и палят огньове, които често се разрастват в огромни пожари и изпепеляват стотици и хиляди декари треви.

На няколко пъти вече пламъците влизаха във вилни зони и селища и само спешните и често самоотвержени действия на огнеборците предотвратяваха човешки жертви. Миналата седмица пожарникари спасиха възрастна жена от огън край Монтана. Само в събота в региона са изпепелени над 500 дка сухи треви и храсти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България