Жених плаща 1000 лв. глоба за невръстна булка

1000 лв. глоба трябва да заплати мъж от шуменското село Риш, който си взел за жена момиче, ненавършило 16 г. Наказанието - административна санкция, идва от Районния съд във Велики Преслав повече от година след престъплението по българското законодателство.

Магистрати признават, че Хасан Х. /29г./ без да е сключил брак, заживял на съпружески начала от 27 февруари до 2 октомври 2018 г. с лице от женски пол, ненавършило 16–годишна възраст. Женихът се измъква от по-сурово наказание, само защото няма никакви други предишни провинения и стъклновения със закона, отчитат магистратите.

Хасан и момичето се запознали през февруари 2018 г. в търговищкото село Съединение на гости на роднини. Мераклията я харесал и я поканил да живее при неговите родители в с.Риш. Вече имал една съжителка и от нея му се родили две деца, за които се грижел с подкрепата на родителите си. Сега отглежда и трето, което се родило от любовта им с тийнейджърката.

От съдебното решение става ясно, че по данни на Социалната служба детето-майка е продължило своето образование в средно училище.

Ако не е съгласен, женихът може да обжалва наложеното наказание пред Окръжния съд в Шумен.

Коментари

Задължително поле