Три са жертвите на нападението в Ница, двама обезглавени

Безпрецедентна терористична атака във френския град Ница тази сутрин - трима души са убити, а други няколко - ранени, предадоха Франс прес и Ройтерс. Според Daily Mail двама от загиналите са обезглавени.

Въоръженият с нож нападател е задържан и положението е под контрол, заяви полицията.

Атаката е била извършена близо до църквата "Нотр Дам" в Ница. Полицаи с автоматични оръжия са отцепили района, на място са пристигнали много линейки и пожарни коли.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи в Туитър, че свиква кризисно съвещание, а парламентът почете жертвите с минута мълчание.

Кметът на Ница определи атаката като терористична. Той разказа, че нападателят е продължил да вика "Аллах акбар" даже и след задържането му, докато получавал медицинска помощ.

Отделът на френската прокуратура за антитероризъм съобщи, че му е възложено да разследва нападението.

По-рано този месец чеченец обезглави френския учител Самюел Пати в района на Париж.

Нападателят, който ба застрелян от полицията, искал да накаже Пати, защото показал в час по общество и право карикатури на ислямския пророк Мохамед, което за мюсюлманите е богохулство.

След убийството на Пати френски официални лица и множество граждани подкрепиха правото на публикуване на такива карикатури, които бяха носени на шествия в памет на убития учител, припомня Ройтерс.

Коментари

Задължително поле