Жирардели ще иска среща с премиера за развитието на Банско

Легендата Марк Жирардели иска среща с премиера Бойко Борисов и ресорните министри, на която да обсъдят развитието на Банско, като ски курорт.

„Ако не продължава това прекрасно място за алпийски ски да се развива, ще започне да изостава от останалите водещи курорти в този спорт - заяви двукратният олимпийски вицешампион, който е посланик на Банско и почетен гражданин на пиринския град. – А и намеренията на България са да се кандидатира за зимни младежки олимпийски игри. С инвестициите, които ще направите каква по-добра реклама не само на Банско, но и на спорта, на българския туризъм, на страната ви!”

Той изпрати и специални поздрави на присъстващите от световния и европейски шампион Патрик Ортлиб (Австрия), който отказа в последния момент визитата у нас поради заболяване. „Патрик вече се чувства добре, въпреки че все още е в болница”, уточни Жирардели.

А иначе сезонът бе открит с много игри. В очакваната с най-голям интерес „Влез в отбора на шампиона” тимът, воден от Жирардели, спечели срещу отбора, начело с най-добрата ни алпийка Мария Киркова. От всички състезатели легендата на Люксембург демонстрира завидно каране, въпреки своите 55 г., и отново бе най-всички.

Тържествата продължават, а след официалната част на Бъндеришка поляна, партито ще се пренесе на площада. Там гостите ги очакват много музика, танци, както и вкусни гозби, специално направени от Ути Бъчваров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт