Жоан Лапорта подава оставка начело на Барселона?

Президентът на Барселона Жоан Лапорта може да подаде оставка начело на клуба още утре. Той се изправя пред събранието на клуба тази неделя при гласуването на решаваща точка за него и неговия съвет на директорите. Един от ключовите моменти ще бъде гласуването за замразяване на член 67 на Устава на клуба. „Ако тази точка не бъде одобрена, това би ни накарало да подадем оставка“, коментира президентът на каталунците, цитиран от "Мундо Депотиво".

Лапорта предупреди онези, които се противопоставят на идеята да се замрази точно тази точка от устава: "Струва ми се извратено да вляза в темата. Нека не правим положението си по-трудно, отколкото е. Всички знаем, че няма смисъл. Имало е легитимни избори и ние наследихме пасивите. Това, което искаме, е да спрем финанасовия регрес."

Преди няколко дни в спортните медии в страната се появи информация, че цялото ръководство на Барселона ще поиска на следващото си събрание замразяване на чл. 67 от устава на клуба, който гласи, че то е длъжно да балансира финансовото състояние и да не допуска фалит, нещо, с което Лапорта не успява да се справи. По-рано отзи месец ръководството обяви финасовия си отчет, като подчерта баснословни разходи, направени обаче от предишния екип начело на тима, оглавяван от Хосе Мария Бартомеу.

За вестник "Спорт" Лапорта обяви: "Ние не се съмняваме, че ще успеем. Поради нашето уважение към клуба казахме: "Ще спасим Барса" и рискуваме дори престижа си."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят