Цецка Цачева се обяви за единна българска нация, балансирана външна политика и модернизиране на армията

За последните две години България стана по-стабилна и се превърна във фактор в Европейския съюз. Премиерът Борисов е посредник и сподвижник на канцлера Ангела Меркел. Това заяви председателят на Европейската народна партия (ЕНП) – жени Дорис Пак по време на откриването на на предизборната кампания на ГЕРБ.

С видеообръщение, което започна със "скъпи Борисов, и председателят на ЕНП Жозеф Дол, пожела на ГЕРБ успех в президентските избори.

https://www.youtube.com/watch?v=3DL5U3BYGNE

ГЕРБ е първата партия, която постигна повече победи отколкото възрастта си - 10 победи за само 8 години. Това заяви Георги Марков пред симпатизантите на партията. Той посочи, че ГЕРБ е добре смазана машина, а всяка машина имала нужда и от машинист - "и той седи на първия ред - Цветан Цветанов".

Симпатизантите на ГЕРБ, препълнили "Арена Армеец", посрещнаха на крака кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

"Госпожа Цачева знае, че за да успее в политиката, всяка жена трябва да работи два пъти повече", каза Фандъкова. Градоначалникът на Бургас пък обясни, че шефът на парламента ще е бъдещият президент, защото тя е "балансиран политик, който може с толерантност и търпение да търси правилните решения  и с достойнство да признава своите слабости".

Той призова 15-те хиляди в зала "Арена Армеец" да гласуват, за да може президентските избори да приключат още на първи тур. "Виждате в какви смутни времена живеем, нека спестим време", аргументира се Димитър Николов.

Със скандирания "победа" беше посрещната кандидатпрезидетската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

"Като вицепрезидент няма да позволя корабът България да бъде потопен", зарече се кандидатът за вице Манушев и след като на няколко пъти прекъсна речта си, призна че е много развълнуван.

Всички в залата станаха на крака, за да посрещнат и кандидата за президент Цецка Цачева.

"Скъпи приятели, време е българската нация да бъде единна и това е моята цел", заяви Цачева.

Балансирана и активна външна политика, модернизиране на армията, да няма ескалация по външните граници, изграждането на мост между образованието и бизнеса. Това са част от приоритетите на двойката на ГЕРБ за "Дондуков"2.

Редовно ще бъда в Народното събрание, обеща още Цачева и отсече: "Убедена съм, че ще бъда президент поради две причини. Първо, защото съм тук с 15 хиляди победители и второ - с вицеадмирал Манушев сме добър екип".

Последен на сцената излезе премиерът Бойко Борисов. "Слушах много внимателно г-жа Цачева и г-н Манушев и да ви кажа - оптимист съм. Дали г-жа Цачева е Бойко Борисов в пола, не знам, не съм слагал пола и не знам как изглеждам. Генерал в пола обаче ми се струва по-смешно", бяха първите думи на министър-председателят. Той се зарече, че повече няма да е толерантен към другите кандидат-президенти, защото те злоупотребили с толерантността на ГЕРБ.

Отново Борисов потвърди намерението си да подаде оставка, ако Цачева и Манушев не победят на първи тур.

"На първия тур се състезават политическите партии. На втори тур се иска подкрепа, правят се какви ли не коалиции. Ние трябва да сме първи на първия тур. Не че на втори няма да се борим. Аз няма да ставам на маймуна като Станишев и да седя после 1 година. Още вечерта...", заяви премиерът.

Той приключи речта си с пожелание за успех към кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ и заяви с усмивка: "Да се прекръстиме, че българския народ няма такива кандидатпрезидентски двойки като в САЩ".

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле