Жулиет Бинош ще играе Коко Шанел

Исторически мини-сериал

Поредицата „New Look” разказва за света на висшата мода

Стрийминг услугата Apple TV+ представи трейлъра на историческия мини-сериал „New Look”, който разказва за света на висшата мода за жени по време и след Втората световна война. Звездният актьорски състав на проекта включва Жулиет Бинош, Бен Менделсон, Джон Малкович, Мейзи Уилямс и Глен Клоуз.

Историята се развива в Париж през 40-те години на миналия век. В центъра на сюжета е професионалното съперничество между амбициозния дизайнер Кристиан Диор (Менделсон) и неговите известни колеги, сред които Коко Шанел (Бинош), Люсиен Лелонг (Малкович), както и Кристобал Баленсиага, Пиер Карден, Юбер дьо Живанши и Пиер Балмани.

„Парижката мода може да повлияе на начина, по който живеят и мечтаят хиляди обикновени жени. Но стилът се нуждае от нов лидер“, казва в трейлъра Кармел Сноу в изпълнението на Клоз.

Сериалът, състоящ се от десет епизода, е вдъхновен от реални събития. Заснет е в Париж. Автор на сценария, изпълнителен продуцент и режисьор е Тод А. Кеслер, който преди това работи върху други многосерийни драми. Първите три епизода от "New Look" ще бъдат пуснати на 14 февруари.

Актрисата от лентите „Шоколад“ и „Английският пациент“ Жулиет Бинош е родена на 9 март 1964 г. в Париж. Баща ѝ - Жан-Мари Бинош, е скулптор и театрален режисьор, а майка ѝ - Моник Стеленс, е театрална актриса. Едва 15-годишна Жулиет започва своите изяви на театралната сцена в пиеси на Молиер и Пирандело. Учи драма в специализираното Национално училище по изкуствата, но го напуска само след две години и се отдава на киното.

Още с първите си изяви Бинош играе роли на съвременни смели и амбициозни жени. Страстта, с която влиза във всеки нов образ и изпълненията ѝ в класики като "Шоколад" и "Английският пациент" я превръщат в една от най-любимите актриси в света. Жулиет има две деца: 23-годишна дъщеря - Хана, от френския актьор Беноа Мажимел, и син - Рафаел, на 29 години, от водолаза Андре Ал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали