Загиналите в камион в Есекс били затворени на -25 градуса повече от 10 часа

През 2000 г. британските власти също се натъкнали на ремарке пълно с мъртви китайци

39-те души, открити мъртви в ремаркето на камион в Есекс, са били заключени вътре още когато стигнали до Белгийския бряг, заявиха британските власти, които разследват случая. Знае се, че превозното средство е стигнало до Обединеното кралство минавайки именно през Белгия.

Белгийската полиция допълни, че жертвите са били заключени в ремаркето, на температура от около минус 25 градуса, в продължение на поне 10 часа.

Много версии се появиха в британските медии относно зловещия инцидент. Твърди се, че полицията е насочила вниманието си към трима членове на престъпна групировка, чиято дейност е базирана основно на границата със Северна Ирландия. Според в. "Дейли Телеграф" пък наистина криминална банда стои зад престъплението, но тя се състои от паравоенни.

Вестник "Дейли Мейл" разкрива, че жертвите най-вероятно са от юго-източната китайска провинция Фудзиен, в която трафикът на хора е силно развит.

Ужасяващият случай не е първият подобен инцидент с китайци във Великобританоя. През 2000 г. 54-ма мъже и 4 жени, всички от азиатската страна, бяха открити мъртви в ремаркето на камион в Дувър. Превозното средство отново беше влязло във Великобритания през Белгия.

Според експерти каналът за трафик на хора от Китай до Обединеното кралство минава през Сърбия, Унгария, Австрия и Франция.

Коментари

Задължително поле