Задигнаха касата на пощенски клон в Севлиевско

Снимка: Архив

Апашът деактивирал алармата и демонтирал сейфа

Задигнаха касата на пощенския клон в севлиевското село Градница. На 5 февруари в 08:15 часа в РУ – Севлиево е подаден сигнал от кмета на село Градница за извършена кражба на огнеупорна каса от помещение на „Български пощи“ ЕАД, клон Градница.

По първоначални данни, престъплението е извършено за времето от 22:00 часа на 04 февруари до 07:30 часа на 05 февруари от неизвестен, който е проникнал в пощенския клон след като е взломил предпазна метална решетка към гише. Противозаконно отнетата каса е съдържала сумата от около 250 лева и неустановено количество лотарийни билети, и е била закрепена посредством метални дюбели към стената на помещението. При огледа на местопроизшествието е установено, че извършителят е демонтирал касата, като преди това е деактивирал сигнално-оповестителната техника, с която тя е била свързана.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда под надзора на Районна прокуратура – Севлиево. Процесуално-следствените действия и оперативно-издирвателни мероприятия с цел установяване на извършителя на престъплението продължават.

Коментари

Задължително поле