Момче се удави в река Росица 17-годишният младеж е от великотърновското село Ресен

Турция намали военната служба на шест месеца

Шоколадовото изкушение Лаис Рибейро

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Черна гора

Прокуратурата поиска задържане под стража за седемте обвинени за трафик на мигранти

ДПС няма да участва в консултации за партийните субсидии

Евакуираха 15-хиляден град в Япония заради опасност от свлачища

Цената на биткойна надхвърли 12 000 долара

Торнадо издуха яхтено пристанище пред погледите на ужасени туристи (ВИДЕО)

Вижте Кайли Дженър без грим и с очила (СНИМКИ)

Клиент буйствал в хотел в Търново Строшил лампа и врата в туристическия обект

Войнска кухня, отбрани блюда и целебни храни показват на фестивала „Вкусът на Средновековието“ в Търново Зрелищното събитие се организира на крепостта Царевец

Бус с нелегални мигранти катастрофира в Одрин, загинаха 10 души (ВИДЕО)

Дете оцеля по чудо след падане от осмия етаж

Безплатни работилници се организират за децата на Стара Загора

Задължителна полица за субсидирани площи За това настояват от Асоциацията на застрахователите в България

Членовете на Асоциацията на застрахователите в България съобщиха, че от целия премиен приход от застраховки в размер на 2 млрд. лв., едва 16 млн. лв. са на земеделските площи. Снимка: Денислав Стойчев

Съдии отсъждат десет пъти по-високи суми от тавана за неимуществени вреди

Вариантите за „бонус – малус” готови през септември, съобщиха от Комисията за финансов надзор

Задължителна полица за субсидирани площи, които у нас наброяват 35 милиона декара, да въведе държавата, предложиха от Асоциацията на застрахователите.

„Делът на земеделското застраховане е много нисък”, съобщи Юри Копач, член на УС на асоциацията. По думите му, от целия премиен приход от застраховки в размер на 2 млрд. лв., едва 16 млн. лв. са на земеделските площи. В същото време застрахователите са изплатили към бранша обезщетения в размер на 15 млн. лв.

„Не е свикана работна група, която да разгледа проектозакона за градушките”, допълни още той. От гилдията считат, че тези полици не могат да са основен източник за финансиране, защото такава европейска практика няма. И предлагат да се изгради цялостна стратегия за развитието и опазването на земеделието.

За дългоочакваната система „бонус-малус” стана ясно, че Комисията за финансов надзор (КФН) продължава работата си в рамките на работна група с експерти от министерства, които ще представят готови варианти през септември. „Кoмисията работи по нов вариант, който ние все още не сме виждали”, коментира Светла Несторова, председател на Асоциацията на застрахователите.

Застрахователите се оплакаха, че хаосът с изплащането на неимуществени обезщетения при смърт на близък на пътя по застраховка „Гражданска отговорност” продължава, въпреки промените в закона преди половин година. Съдебни решения постановяват застрахователи да плащат над сумата 5 хил. лв., записана в Кодекса за застраховането. Има случаи, в които роднини, извън най-близкия кръг, са осъдили застрахователни компании за суми от 20 хил., 50 хил. и дори 100 хил. лв.

Константин Велев, член на УС на асоциацията и изпълнителен директор в „Армеец”, коментира, че тази практика на съдилищата да изплащат суми, надхвърлящи 5000 лв., означава, че няма достатъчен напредък в законовата практика за неимуществените обезщетения.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.