Задържаният за убийството в "Люлин" остава за постоянно в ареста

Снимка: NOVA

Денис Ал Гази, обвинен в убийството на 32-годишния Илиян Илиев в столичния кв. "Люлин" на 9 януари, остава за постоянно в ареста, съобщиха от прокуратурата.

Според събраните до момента по делото доказателства, обвиняемият еднократно намушкал с нож жертвата и така умишлено го умъртвил. Непосредствено след извършване на престъплението той избягал, като се оттеглил в неустановена посока. Поради това беше обявен за общодържавно издирване, след което на 11.01.2022 г. се е предал сам на органите на МВР.  

Съдът прие мотивите на прокуратурата, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че Денис Ал Гази е извършил престъплението, за което е обвинен, и че е налице реална опасност както да се укрие, така и да извърши друго престъпление, ако спрямо него не бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Съдът обсъди събраните по делото доказателства като взе предвид предходното осъждане на обвиняемия и високата обществена опасност на деянието и дееца.

Определението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Припомняме, че разпрата във фаталната нощ започнала като междусъседски спор заради шум. Компания празнували раждането на дете, имало и заря на игрище за футбол пред блока в "Люлин". Друг мъж се приближил към компанията, отношенията се обострили и станало сбиване, при което бил намушкан един от празнуващите - мъж на 32 години. 

На адреса пристигнала линейка, но на път за болницата той починал, като причина за смъртта са многото рани по тялото му. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право