Задържаният за убийството в "Люлин" остава за постоянно в ареста

Снимка: NOVA

Денис Ал Гази, обвинен в убийството на 32-годишния Илиян Илиев в столичния кв. "Люлин" на 9 януари, остава за постоянно в ареста, съобщиха от прокуратурата.

Според събраните до момента по делото доказателства, обвиняемият еднократно намушкал с нож жертвата и така умишлено го умъртвил. Непосредствено след извършване на престъплението той избягал, като се оттеглил в неустановена посока. Поради това беше обявен за общодържавно издирване, след което на 11.01.2022 г. се е предал сам на органите на МВР.  

Съдът прие мотивите на прокуратурата, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че Денис Ал Гази е извършил престъплението, за което е обвинен, и че е налице реална опасност както да се укрие, така и да извърши друго престъпление, ако спрямо него не бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Съдът обсъди събраните по делото доказателства като взе предвид предходното осъждане на обвиняемия и високата обществена опасност на деянието и дееца.

Определението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Припомняме, че разпрата във фаталната нощ започнала като междусъседски спор заради шум. Компания празнували раждането на дете, имало и заря на игрище за футбол пред блока в "Люлин". Друг мъж се приближил към компанията, отношенията се обострили и станало сбиване, при което бил намушкан един от празнуващите - мъж на 32 години. 

На адреса пристигнала линейка, но на път за болницата той починал, като причина за смъртта са многото рани по тялото му. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право