Задържаха братя, обрали три жилища и посегнали на четвърто в Търново

Снимка: Архив

Гастрольорите са спипани за борени часове от служители на три области дирекции установиха

Криминалисти за броени часове са задържали гастрольори, които обрали три жилища във Велико Търново и опитали да опоскат и четвърто. В сряда в управлението в областния град е получен сигнал от местен жител за извършена взломна кражба на 535 лв. и златни накити от апартамент в старата столица. На местопроизшествието е бил извършен оглед и е започнато досъдебно производство.

От проведените незабавни действия по разследването от служители на ОДМВР – Велико Търново, РУ – В. Търново и областните дирекции в Габрово и Стара Загора още същия следобед в района на гр. Шипка за проверка е бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ управляван от 49-годишен мъж от Силистра. С него пътувал и 57-годишният му брат. При извършено претърсване във возилото са намерени и иззети откраднатите вещи.

Двамата братя са били задържани с полицейски мерки до 24 часа. В хода на разследването е изяснено, че автор на домовата кражба е по-възрастния. Той е криминално проявен и осъждан, с 15 криминални и съдебни регистрации. Мъжът е съпричастен и към опит за взломна кражба, извършен същия ден във Велико Търново.

След доклад на материалите в прокуратурата 57-годишния силистренец е привлечен, като обвиняем. С постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава.

Коментари

Задължително поле