Арестуваха Попчето, обвинен в зверско убийство на клошаря Николай

С тежки ритници и юмруци бездомникът бил пребит до смърт

Служители ГДНП, съвместно с бургаски полицаи, заловиха Петър Попчев- Попчето, 32-годишен от Бургас. Попчето бе обявен за общодържавно издирване от месец май т.г. Той е обвинен в убийство на клошар, извършено по особено мъчителен начин преди три години. Задържан е на територията на столицата, където се е укривал.

Попчето е с богато криминално минало. Той е с множество регистрации за кражби, хулиганство и побой, лежал е и за опит за убийство, но до вчера бе дирен за зверското убийство на клошаря Николай Георгиев. Случаят с жестоката саморазправа с клошаря потресе целия град преди три години. Зверството станало в прословутата градинка срещу жп гара Бургас, свърталище на сводници, проститутки, джебчии и бездомници открай време.

Окръжна прокуратура -Бургас предаде на съд Попчето през май тази година за това му деяние. Според обвинението, на 18-ти срешу 19-ти юни 2016- та година, Попчето умишлено умъртвил Николай със силни юмруци и ритници по главата и лицето. В резултат на побоя, Николай получил черепно-мозъчна травма и изпаданал в кома, продължила до смъртта му, настъпила на 03.07.2016- та година. Докато клошарят беше жив, обвинението бе само за опит за средна телесна повреда, уточниха юристи. След смъртта на Николай, обвинението бе преквалифицирано.

Петър Попчев бе арестуван и обвинен за причиняване на смърт по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. После излезе на свобода, тъй като съдът го пусна и делото се води задочно.

Той беше сред издирваните за мелето в клуб "Сакса бийч" от миналото лято и се предаде няколко месеца по-късно. След това отново изчезна и направи нов скандал и побой в друго заведение- "Мукай" в бургаския жк "Зорница". Тогава изчезна окончателно и беше обявен за издирване. Очевидно се е укривал в столицата, където е бил заловен при спецоперацията.

Коментари

Задължително поле