Прокуратурата обвини в изнудване гаджето на Софи Маринова

Гринго и негов авер изнудвали местния бизнесмен Ариф за 50 бона

Гаджето на Софи Маринова- Тодор Давидов- Гринго, е обвинен в изнудване на айтоски бизнесмен.

Това е Асен Атанасов, известен в града като Ариф, говорят местните хора.

В понеделник, Районната прокуратура в Айтос, повдигна обвинение на Гринго. Давидов и съучастникът му Стефан С., който е от Сандански, са обвинени в изнудване на бизнесмена за сумата от 50 000 лв. и са задържани за 72 часа, гръмна новината, дошла от държавното обвинение.

Бизнесменът Ариф сключил изгоден договор със софийска фирма за изработване на контейнери за смет. По този повод Гринго и Стефан го притискали да им плати парите.

Гринго е обвинен като подбудител. Той дори накарал авера си, с който действали, да заплаши Ариф с убийство- че ще убие него и семейството му. Нещо повече, Гринго измислил думите, които да стреснат бизнесмена и предоставил на Стефан мобилен телефон, по който да произнесе заканата. Подсигурил го и с множество сим- карти, с които да зарежда апарата и да провежда периодично разговори н Ариф, като му наел и квартира в Айтос, където санданчанинът да отседне.

Преди броени дни имотът на Ариф бе обстрелван. Гринго и Стефан ще бъдат проверявани и по този повод. Дали те не са измислили стряскащото и зловещо предупреждение срещу Ариф, за да "клекне" и да им даде исканите 50 бона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право