Задържаха двама телефонни измамници от Сопот в Троян

Снимка: Архив

Полицаи от РУ – Троян, задържаха двама мъже, заподозрени за извършване на телефонни измами, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Вчера около 16 ч. в полицейското управление в Троян постъпил сигнал от 78-годишна жена от града, че непосредствено преди това е станала жертва на телефонни измамници и по позната вече схема им предоставила 2800 лв.

Минути по-късно в управлението бил получен втори сигнал – от 77-годишен местен жител, че след телефонен разговор с непознат бил подведен и дал 4200 лв. на измамниците.

Служителите на РУ – Троян, реагирали мигновено и предприели незабавни оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия, в резултат на които на ул. „Васил Левски” в града бил спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра”, управляван от 60-годишен мъж от гр. Сопот.

Близо до колата бил задържан още един жител на южното градче – на 62 години, който държал в ръката си найлонов плик със сумата от 7000 лв.

По случая са образувани две досъдебни производства, а мъжете са задържани за срок от 24 часа в ареста. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право