Задържаха дядо, убил съпругата си

Старецът посегнал на жена си от ревност

Задържаха 77-годишен мъж от свищовското село Българско Сливово за умъртвяването на 72-годишната си съпруга. На Л.К.е повдигнато обвинение за убийство.

Извършителят на тежкото престъпление е разкрит седмица след като отнел живота на жена си. На 19 януари в полицейското управление в крайдунавския град е получен сигнал за намерена обесена жена в необитаем имот в Българско Сливово.

От проведените действия по разследването е установено, че следи от обесване няма. Установени са множество кръвонасядания и травми по цялото тяло. Трупът бил изпратен за аутопсия във великотърновската болница. Съдебно-медицинската експертиза е установила, че смъртта е настъпила в следствие на асфикция.

По случая е започнато досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

От назначените множество експертизи, разпити на свидетели и проведен следствен експеримент е установено, че извършител на тежкото престъпление е Л. К., съпруг на убитата. В сряда след доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем. Задържан е за 72 часа.

Според една от версиите за зверството е, че старецът е убил жена си от ревност. Преди години двамата били на гурбет в чужбина. След като се прибрали от странство с припечелените пари си направили животновъдна ферма.

Стопанинът обаче непрекъснато тормозел жена си, че се задява с гледачите на животни. След пореден скандал между двамата, Л.К. удушил жена си и инсцинирал, че се е обесила.

"Деянието е извършено при възникнал скандал между двамата съпрузи и нанесен побой, като Ламби К. е задушил жената, чрез притискане с ръка на носа и устата. Мотивът е ревност и гняв. След което е направил инсценировка , за да придаде вид, че жената се е самообесила", съобщиха от Апелативната прокуратура в старата столица.

С постановление на наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура- Велико Търново извършителят на престъплението е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.115 от НК. Задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за вземане на МНО „Задържане под стража“ в Окръжния съд в болярския град.

Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право