Задържаха "муле" на телефонни измамници

Снимка: Архив

18-годишен младеж бе задържан от криминалистите в Нова Загора за телефонна измама, съобщиха от ОД на МВР. Престъплението е извършено на 11 октомври. Работата по случая започва, след като синът на 79-годишна старица от Нова Загора подал сигнал, че майка му е харизала 1800 лева на ало-измамници.

По-рано през деня непознат глас й се обадил на стационарния телефон, успял да я заблуди, че е следовател и че трябва да даде спестяванията си, за да бъде задържана опасна престъпна група. След като щракнели белезниците на ръцете на бандитите, парите й щели да бъдат върнати.

Бабата била заставена да остави сумата пред входа на къщата си. На място пристигнал куриер, който взел пачките. По оперативен сигнал куриерът или "мулето", както наричат лица с подобно участие в схемата, бил заловен при опит да бъде измамена още една възрастна жена от Нова Загора. Това станало на следващия ден, 12 октомври.

При задържането той върнал сумата на пострадалата старица. Бил от новозагорското с.Дядово, без криминални регистрации. Неотдавна пуснал обява, че си търси работа. Потърсил го неизвестен работодател, който го ангажирал да транспортира различни "пратки" из страната срещу добро заплащане. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право