Задържаха мъж и жена за нападение над германска гражданка в столицата

Снимка: Архив

Полицаи от столичното Второ РУ предприели незабавни действия по сигнал, постъпил в полицията около 2.00 часа тази нощ чрез тел. 112. Според информацията, човек чул викове за помощ, идващи от градинка в района на улиците „Опълченска“ и „Охрид“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изпратеният веднага патрулен екип открил на място германска гражданка. Тя обяснила, че била нападната от мъж и млада жена, с които пътувала в автобус към България. Двамата й обещали да й съдействат за намиране на квартира в столицата, но след пристигането мъжът я заплашил с нож, след което от нея отнели около 100 евро, 100 долара и мобилен телефон. Потърпевшата е откарана за преглед в медицинско заведение.

В резултат на организираните бързи оперативно-издирвателни действия не след дълго нападатели са арестувани – мъж на 50 години и жена на 21 години, и двамата с криминалистически регистрации. От тях са иззети използваното при нападението хладно оръжие, както и откраднатите пари и мобилен телефон.

На задържаните са наложени полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Коментари

Задължително поле