Задържаха мъж и жена от София за кражби от МОЛ-ове в страната

Районният съд в Сливен задържа под стража мъж и жена от София за кражба на различни стоки, предимно маркови дрехи, от търговски обект в Сливен. Акцията на криминалистите е проведена под надзора на Районната прокуратура - съобщиха от Областната дирекция на МВР.

С най-тежката мярка за неотклонение в ареста за 48-годишният В.М. и 49-годишната И.У. Те били заловени, докато крадат стоки са близо 3000 лева. Това станало възможно, тъй като двамата разполагали с техническо средство за сваляне на защитния механизъм от марковите стоки. В багажника на автомобила, с който се придвижвали, били намерени още крадени вещи. Има данни, че столичаните са извършили кражби по подобна схема от МОЛ-ове във Варна, Бургас, Пловдив, Плевен. Проверява се съпричастността им към тези престъпления. Размерът на нанесените щети се уточнява.

Задържаните не са семейна двойка. И двамата били криминално проявени за кражби. Води се досъдебно производство. Под наблюдението на прокуратурата тече разследване за разкриване на цялостната престъпна дейност на мъжа и жената.

Коментари

Задължително поле