Задържаха над 25 000 къса контрабандни цигари при три проверки на МП Капитан Андреево

25 680 къса /1284 кутии/ контрабандни цигари откриха митническите служители при три проверки на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

При единия от случаите контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната на 17.05.2018 г. Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че не пренася стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че под леглото и във фабричните кухини на шофьорската кабина са укрити 13 900 къса /695 кутии/ цигари от различни марки. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение в размер на 4170 лева.

Няколко часа преди това, при друга проверка на лек автомобил, с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват в личния багаж на шофьора 4800 къса /240 кутии/ цигари с надпис „Duty Free" без акцизен бандерол. На шофьора - румънски гражданин е съставен акт за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки. Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани.

При друг случай на 12.05.2018 година митническите служители на МП Капитан Андреево откриват укрити цигари при проверка на товарен автомобил, с турска регистрация, пътуващ за Германия. При огледа се установява, че под двигателя са закрепени няколко черни найлонови чанти, пълни с 6980 къса /349 кутии/ цигари с надпис „Duty Free" без акцизен бандерол.

От началото на месец май до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 35 000 кутии /700 000 къса/ цигари без акцизен бандерол.

Коментари

Задължително поле