Задържаха наръгалия момче пред дискотека в Студентски град

С постановление на Софийска градска прокуратура е задържан до 72 часа И. Николаев за опит за умишлено убийство. Николаев е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 115 вр. чл. 18 ал. 1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В ранните часове на 17 ноември т. г. извършителят заедно с приятелска компания се намирал в заведение в столичния квартал „Студентски град”. По същото време там била и друга компания, от която е и пострадалият млад мъж. Още в заведението представители на двете компании се спречкали и заради това охраната извела Николаев и придружаващите го. Те обаче не си тръгнали, а останали в близост до дискотеката.

След малко от заведението излезли пострадалият и приятелите му. Тогава нападателят заедно с още един мъж се приближили до потърпевшия. Отново започнала свада, а пострадалият ударил приятеля на Николаев.

След това обаче Николаев извадил нож. Приближил се до жертвата и го намушкал два пъти в гръдния кош и корема. Веднага на пострадалия е била оказана специализирана висококвалифицирана медицинска помощ, благодарение на която животът му е спасен.

Към момента са извършени множество действия по разследването, между които и разпити на свидетелите, имащи отношение по случая.

Предстои СГП да внесе в СГС искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” на Николаев.

Разследването по случая продължава.

Коментари

Задължително поле