Задържаха престъпно трио за кражби на гуми от леки автомобили в Търновско 

Полицаи от две дирекции на МВР два месеца работили по случая

Полицията задържа престъпно трио, извършвало кражби на гуми от леки автомобили. Набезите им започнали на територията на Велико Търново и Горна Оряховица в средата на ноември миналата година.

В рамките на месец в областната дирекция са постъпили 4 сигнала за извършени кражби на гуми с джантите на три леки и на един товарен автомобил, както и един сигнал за опит за кражба.

От проведени съвместни действия от служители на РУ – В. Търново, Горна Оряховица, Павликени и сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при Областната дирекция на МВР в Русе е установено, че извъшители са двама мъже на 19 и 59 години от Павликени и 39-годишен мъж от с. Сливо поле. Двамата по-възрастни са известни на полицията и осъждани.

При извършени претърсвания на адреси в Павликени и Русе са намерени и иззети множество вещи, имащи отношение към престъпната им дейност. След доклад на материалите по случая в прокуратурата, тримата са привлечени като обвиняеми. Задържани са за 72 часа. Част от инкриминираните вещи са установени и иззети. Работата по доказване на престъпната им дейност продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони