Задържаха шампион по борба и брат му, грабили и били в Слънчака

Шампион по борба, брат му и техен авер бяха задържани в Слънчев бряг. Това са братята Даниел Ганев, 20-годишен и Мариян Ганев, 22-годишен, и двамата от Сливен, и 19-годишният Н.Б. от село Бенковски, Пловдивско. Мариян е шампион по борба, в категория до 92 килограма, предстояло му да се присъедини към националния отбор.

Брат му също е млада надежда в спорта. Те извършили серия улични грабежи, нападайки туристи в малките часове. Техни жертви станали двама английски туристи, две момчета - на 15 и 8 години от Германия и молдовка. При грабежите, борците използвали и сила, удряйки летовниците.

Тримата мъже са направили пълни самопризнания за осъществените криминални посегателства, като посочили местонахождението на ограбените вещи. При претърсване на квартирата, ползвана от двамата братя – в комплекс "Амадеус" в Слънчев бряг, са намерени и иззети около 10 грама бяло прахообразно вещество /амфетамин/, около 200 грама суха зелена тревна маса / канабис/, електронна портативна везна, множество полиетиленови пликчета и осем мобилни телефона от марките "Айфон" и "Самсунг" / някои от които ограбени от чуждестранните туристи/.

Събраните материали са докладвани в Несебърска районна прокуратура, а задържаните са привлечени в качеството на обвиняеми, като им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Коментари

Задължително поле