Задържаха 37-годишна жена за държане на метамфетамин за 1200 лв.

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема П Д., на 37 г., за това, че на 23.11.2018 г. в гр. Хасково, без надлежно разрешително, държала високорискови наркотични вещества, а именно: метамфетамин, с брутно тегло 48 грама, на стойност 1200 лева, съобщиха от държавното обвинение.

С постановление на Районна прокуратура – Хасково, от 24.11.2018 г., обвиняемата е била задържана за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

При извършено претърсване и изземване в дома на обвиняемата е било открито 48 грама бяло прахообразно вещество, което е реагирало на метамфетамин. П.Д е била осъждана за държане и разпространение на наркотични вещества през октомври 2018 г. Настоящото престъпление е осъществено в рамките на изпитателния срок на предходното осъждане. Това от своя страна, според наблюдаващия прокурор сочи, че предходните осъждания на П.Д. не са постигнали целите на НК и е налице завишена обществена опасност на дееца, респективно опасност от извършване на друго престъпление.

Разследването по случая продължава, като предстои да бъде назначена физикохимическа експертиза, да бъдат разпитани свидетели и други.

Коментари

Задължително поле