Задържаха 46-годишен мъж, опрял пистолет в главата на дете в Стара Загора

Снимка: Архив

46-годишен мъж е задържан в Стара Загора, след като отправил закани за убийство на дете, а и на съседите си, съобщиха от държавното обвинение.

Случката се разиграла на 25 май, като мъжът опрял в главата и гърдите на 14-годишното дете пистолет. Според прокуратурата това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

В хода на образуваното срещу него досъдебно производство е установено, че избеснелият мъж не се е познавал с пострадалите.

На 25 май пострадалите се нанасяли в наето от тях жилище, което било в съседство с дома на обвиняемия. Докато те пренасяли багаж, обвиняемият, употребил вече алкохол, излязъл от дома си с регистрираното си оръжие и отправил закани към двамата пострадали.

Мъжът е криминално проявен, конфликтен, с агресивно поведение спрямо съседите си и извършител на други противообществени прояви.

Престъпленията, за които е привлечен в качеството на обвиняем и задържан Д.М. се наказват с лишаване от свобода до шест години.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обивняемият е извършил престъпленията, за които са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментари

Задължително поле