Заев: Всеки напредък, постигнат от Комисията по исторически въпроси, ще бъде стъпка към решение на проблема със София

Всяка стъпка напред, направена от Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Северна Македония и България, ще бъде и стъпка напред към намиране на решение на спора между Скопие и София. Всяка помощ от трета страна е добре дошла. Това подчерта министър-председателят на югозападната ни съседка Зоран Заев, съобщава електронното издание на скопския вестник „Слободен печат“.

„Комисията е независима, (членовете й) информират ресорния си министър, пожелавам им само успех. Нека се провеждат сесиите, нека направят определена крачка напред. За мен, като министър-председател, експертната помощ от трета страна винаги е добре дошла, защото сме разрешили всякакви въпроси, както вътрешни, така и двустранни и дори международни. Помощ отстрани е добре дошла... Всяка стъпка на Комисията по исторически и образователни въпроси ще бъде стъпка към намиране на решение на проблема, който имаме с България“, коментира Заев пред репортери след пускането в експлоатация на фотоволтаична централа в Тетово.

На 13-ото заседание на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Северна Македония и България, което се провежда онлайн днес и утре онлайн, темите, обсъждани от историците, са учебниците за седми клас и въпросът за характера и творчеството на Гоце Делчев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят