Работник почина при трудова злополука по трасето „Балкански поток“ край Плевен

Агенции за международен обмен: Студентските бригади в САЩ не са спрени, а отложени

Битката между роботите и Covid -19 в Китай

Щерката на Том Круз е негово копие

Русия напълно затваря границите си

Гл. комисар Николов: Най-голяма необходимост от доброволци има в подкрепа на лечебните заведения

Още двама с коронавирус в Шумен – на 83 г. и 65 г.

Дезинфекцират 20-километров участък от магистрала “Марица“ преди “Капитан Андреево”

Спряха снимките на турски сапунки

Вицепремиерът Николова: АИКБ не подкрепя мерките за компенсации на бизнеса КРИБ с частична подкрепа

Ген. Мутафчийски: 18 са новите случаи на коронавирус у нас Шест са вече починалите от заразата

Премиерът: България се дава за пример за адекватни, бързи и точни мерки (ВИДЕО) 81 държави са поискали пари от МВФ, заяви Борисов

Националният щаб ще провежда брифингите си само веднъж на ден в МС

НСТС с консенсус за компенсиране на компаниите, засегнати от кризата

Проф. Олег Асенов: Временно се преустановяват ограниченията за движение на камионите по „зелените коридори“

Заев: Няма да бъдем северно-македонци или фиромци

Зоран Заев

Няма да бъдем северно-македонци, няма да носим и срамното име фиромци. Това заяви премиерът Зоран Заев на дебат за конституционните промени във връзка с Договора от Преспа, съобщават македонски медии.

Заев отбеляза, че все повече граждани приемат този процес, в името на европейското и евроатлантическото бъдеще на Република Македония.

Министър-председателят отговори на критичните коментари и въпроси на гражданите, като посочи, че не трябва да се притесняват за идентичността, защото „в споразумението с Гърция има признание за македонския език и нашето самоопределение“.

Няма да бъдем северно-македонци и няма да носим срамното име „фиромци“. Трябва да помислим за онова, което ще оставим на нашите деца“.

FYROM е англоезичнито съкращение на настоящото име, под което е призната Македония в ООН – Бивша югославска република Македония (Former Yugoslav Republic of Macedonia).

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. БЪлгарите в Македония бяха 500 години под Ислямско Албанско( Османско) Робство и веднага след това паднаха под Сръбско Владичество. Сърбите искаха да вземат областта Босна от Австрия, щото там живееха сърби. Но След Първата Световна война. Сърбите, Откраднаха от Австрия и областите- Хърватия и Словения. Сърбите ОТКРАДНАХА от България- областта Македония през 1918 г… То и затова Зоран Заев НЕ знае къде живее. Ислямистите- Албанци( Османци ) го лъжат за да завземат Македония. А Сърбите измислиха македонизма докато властваха над Българите в Македония от 1918 до 1990 г… Зоран Заев да вземе да ПРОЧЕТЕ БЪлгарската История… Македонците на Александър Македонски ИЗЧЕЗНАХА след като цар Пир загуби войната с Римляните, и македонците бяха направени Роби. А по- късно, Хуните избиха останалите живи Македонци. .. Българите сме се запазили щото НИКОГА не сме се давали на араби и негри, дори насила… Нормално е да има малка разлика в говора в Македония и сегашна България, щото дори и в самата БЪлгария има диалекти- различен начин на говорене в София и по Черноморието.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.