„Заедно за природата“ събра над 40 000 бирени опаковки за рециклиране

Близо 4000 души от София, Благоевград и Шумен се включиха в образователната инициатива на Карлсберг България и Екопак България

zaedno-za-prirodata_1

„Пиринско“ и „Шуменско“ в партньорство с Екопак България събраха над 40 000 стъклени, пластмасови и алуминиеви опаковки от бира за рециклиране по време на кампанията „Заедно за природата“. В това число са близо 2 тона стъклени бутилки за многократна и еднократна употреба.

Инициативата е част от политиката на двата бирени бранда на компанията Карлсберг България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност и има за цел да насочи вниманието към разделното събиране и рециклиране на бирени опаковки. Кампанията обхвана София, Благоевград и Шумен, където близо 4000 души взеха участие.

„Пиринско“ и „Шуменско“ призоваха жителите и гостите на градовете да донесат максимален брой празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране (без значение от марка или цвят на опаковката) и срещу тях да получат еднократно комплимент от компанията под формата на продукти от техните марки.

Кампанията се провежда за 3-та поредна година и има за цел да насочи вниманието на обществото към опазването на околната среда, да насърчи разделното събиране и рециклиране на опаковки, както и да напомни за ползите от бирения амбалаж за многократна употреба.

За м.г. Карлсберг България, с помощта на най-голямата компания за разделно събиране и рециклиране на опаковки – Екопак България, събра и рециклира близо 6 000 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина.

Благодарение на тези свои усилия успяват да спасят от изсичане над 13 000 дървета, спестяват над 13 млн. кВтч електроенергия, над 32 000 кубика вода и над 5 000 барела петрол. С тези действия намаляват обема на депонираните отпадъци на градските депа с над 4000 куб.м и бяха спестени 1509,5 тона емисии на парникови газове, изчислени в еквивалент на въглероден диоксид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони