Заклаха клошар след гей скандал (обзор)

Огледът на местопрестъплението продължи няколко часа. Снимка: Пламен Стоименов

Задържаха убиеца на мястото на кръвопролитието

Килърът се държал неадекватно

Мъж на 48 години от Разградско беше убит на входа на Борисовата градина на метри от столичния булевард “Драган Цанков”. Жертвата е била наръгана с нож в лицето около 15.00 ч. 33-годишният извършител е задържан на място.

Двамата мъже били клошари и според първоначалната версия имали гей връзка. Минути по-рано те били забелязани от охранител на пейка в района, където често се разхождали и даже преспивали през лятото. Според думите на гарда двамата се държали спокойно и нищо не предвещавало зверството. Сигналът на тел.112 е получен в 15.08 ч. Линейката и полицията са пристигнали за по-малко от 10 мин., но жертвата вече била мъртва.

На мястото беше направен оглед, трупът на 48-годишния мъж остана завит около два часа. Директорът на СДВР Георги Хаджиев, който също пристигна, съобщи, че арестуваният има 2 криминални регистрации, а убитият е бил задържан за хулиганство. При първите разпити 33-годишният мъж, който е от Кюстендил, се е държал неадекватно и е дал несвързани обяснения за инцидента.

Между двамата мъже е имало кратък скандал преди трагедията, казаха свидетели. Някои от тях твърдят, че жертвата е била със свалени гащи и отрязан член. От полицията отказаха да коментират тази информация.

Коментари

Задължително поле