Заловиха измамник, издирван от съда в Словакия

Снимка: Архив

Полицаите в Средец заловиха измамник, издирван от съда в Словакия. Униформените тръгнали по горещи следи и го заловили, след като 31 годишна продавачка в магазин се оплакала, че непознат я измамил с 80 лева.

Тя разказала пред криминалистите, че в търговския обект влязъл непознат мъж, който поискал да уедри сумата от 200 лв. в банкноти от 2 и 5 лв. След като си тръгнал, продавачката констатирала, че е измамена със сумата от 80 лв., очевидно след подмяна на пачката с банкноти.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Средец е установен и задържан извършителя на деянието – това е криминално проявения и осъждан Ш.Р., 66 годишен от Бургас, който е обявен за международно издирване с издадена европейска заповед за арест от съда в гр. Тренчин, Република Словакия, съобщиха от полицията.

Ш.Р. направил пълни самопризнания и е задържан с постановление на прокурор при Бургаска окръжна прокуратура за срок до 72 ч. Приведен е в Бургаския следствен арест. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на И.Р. продължава от служители на Районно управление – Средец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право