Заловиха контрабанден бос в Лом със 106 кг нелегален тютюн

Снимка: Архив

През пролетта полицията разби и незаконен цех за цигари на апаша

Полицаи разкриха нелегален склад за контрабанден тютюн в дома на криминално проявен мъж в Лом. По време на акцията синът на собственика се е опитал да избяга с автомобил, пълен с чували с нелегалната суровина, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Монтана.

Само преди няколко месеца служителите на МВР в крайдунавския град разбиха незаконен цех за контрабандни цигари на същия апаш, напомниха криминалисти. Ударът срещу контрабандния бос в Ломско е извършен в сряда по време на специализирана полицейска операция срещу незаконната търговия и разпространение на акцизни стоки без български бандерол и против лихварската дейност в ромските махали.

Служители на Районното управление в Лом и криминалисти от дирекцията в Монтана са претърсили два имота и автомобил, собственост на семейството на 49-годишния криминално проявен и осъждан Таси П. В мазето на къщата му пазителите на реда са намерили и иззели 6 полиетиленови чувала с 65 кг насипен нарязан тютюн. По време на обиска 28-годишният Георги Т. - син на собственика, се метнал във "Фолксваген голф" и се опитал да избяга. Автомобилът е бил спрян от полицаите, а при извършената проверка в багажника му са намерени 4 полиетиленови чувал с 40,6 кг насипен нарязан тютюн без български акцизен бандерол.

Общо в имотите на Таси П. са открити 106 кг нарязан тютюн и тютюн на цели и начупени парчета, за който не е представен документ за платен акциз. По случаите са образувани досъдебни производства за разпространение и държане на акцизни стоки без бандерол, за което законът предвижда от една до шест години затвор и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на нелегалните стоки. През април тази година МВР разби таен цех за производство на цигари в Лом, ръководен от същия апаш – Таси П. Тогава пазителите на реда откриха 18 чувала със 168 кг тютюн и машина за рязана на суровината за цигари.

Коментари

Задължително поле