Замразена е подготовката за срещата на Путин и Тръмп

Подготовката за среща на президентите на Русия и САЩ - Владимир Путин и Доналд Тръмп така и не е започнала след телефонния им разговор на 20 март, когато президентът на САЩ предложи двамата да се срещнат във Вашингтон или на друго място, констатира днес външнополитическият помощник на Кремъл Юрий Ушаков, цитиран от ТАСС.

Той говори пред журналисти в руската столица. "Подготовката за такава среща замръзна на стадия 20 март", отбеляза Ушаков.

Той посочи също, че все още не е започнало съгласуване на възможна дата за следващата среща на лидерите на страните от "Нормандската четворка" (Русия, Германия, Франция и Украйна). "В ход са активни контакти, но е необходимо преди да се определя дата, да се извърши щателна подготовка, за да се постигнат някакви споразумения, които да стимулират реализирането на комплексния план от мерки, съгласуван в споразуменията от Минск, и за да не се стигне до провал", подчерта Ушаков.

Представителят на Кремъл добави, че преди срещата на лидерите може да има преговори между външните министри на 4-те страни, но и такава дата все още не е съгласувана.

Коментари

Задължително поле