Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Замразяват европейски проекти заради вируса Удължават с месец срока за подаване на документи за саниране

Обжалванията ще са в ход след края на извънредното положение

Европейски проекти, финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., ще бъдат временно замразявани заради извънредното положение в страната. Това съобщиха от регионалното министерство. За да се случи това без ощетяване на бюджетите, бенефициентите ще трябва да подадат мотивирано искане, подкрепено със съответните доказателства за фактическа невъзможност за изпълнение на дейностите по даден проект. Те ще трябва да посочат и конкретен срок, за който искат да бъде замразен европроектът.

След размразяването те ще имат същото време, което е оставало до завършване на проекта. Ако по време на временното спиране обаче се извършват дейности, те няма да бъдат признати като разходи и ще останат за сметка на бенефициентите, предупреждават от ведомството.

Срокът за изпълнение на договорите за безвъзмездна финансова помощ няма да бъде удължаван над максимално допустимите, съгласно посочените в Насоките за кандидатстване по процедурата. След отпадане на извънредното положение в страната бенефициентите не следва да изпращат искане за възобновяване на срока за изпълнение на проектите.

С месец ще бъдат удължени и сроковете за кандидатстване с проекти за енергийна ефективност на обществени и жилищни сгради в 28-те малки общини. Както и тези по ярката за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания, които ще бъдат финансирани от програмата. Кандидатите ще могат да подават проектни предложения до 21 април 2020 г., като съгласно Насоките за кандидатстване общините е задължително да предоставят Решение на Общинския съвет.

Мерките за комуникация към европроектите по време на извънредното положение ще бъдат изпълнявани по алтернативен начин – чрез онлайн излъчване в социалните медии, телевизии, радиа и други. Срокът за обжалване на издадените актове ще започне да тече от първия ден, в който е отменено извънредното положение.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.