Зам.-министър Стефан Балабанов призова за толерантност на пътя

Кампанията за безопасност на движение по пътищата, организирана от „София райдърс” се провежда за четвърта поредна година. Снощи шествието на мотористите в София отново събра хиляди водачи на две гуми. Зам.-министър Стефан Балабанов призова за толерантност на пътя и подчерта, че МВР стои зад инициативата на мотористите, съобщават от вътрешното министерство.

Той отбеляза, че ролята на полицията е да охранява шествието, с цел да не допусне инциденти в момента, който мотористите почитат жертвите на пътни инциденти. Носителят на европейския трофей и четирикратен рали шампион на България Крум Дончев, призна, че на пистата се чувства по-спокоен, отколкото на пътя и напомни, че участниците в движението трябва да бъдат много концентрирани.

Призивът ми към всички е да покажем, че и ние сме част от пътната мрежа, да внимаваме и най-вече да бъдем толерантни. Има място за всички на пътя. И дано там, където сме тръгнали да стигнем живи и здрави. Защото всички имаме семейства и приятели, които ни чакат”, допълни Георги Янчев от „София райдърс”. Шествието премина без инциденти и под засилена полицейска охрана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право