Западът вкара Русия в капан

Москва загуби инстинкта си за самосъхранение

Русия не трябваше да дава Навални на Германия

Руското правителство успя да попадне в специално поставения му капан, когато се съгласи да изпрати опозиционния лидер Алексей Навални за лечение в Германия - той изпаднал в тежко състояние, докато лети от Томск до Москва. Самолетът аварийно каца на летището в Омск, откъдето Навални е откаран в градската болница, а там местните лекари спасяват неговия живот. Но „опозиционните лидери”, платени от Вашингтон, заявиха, че Навални е бил отровен и настояха незабавно да бъде изпратен в Германия за лечение и разследване.
Много е тъжно, че руското правителство се оказа в ситуация, в която изведнъж стана ясно за целия свят, че немската медицина е много по-добра от руската и че за Навални е опасно да остане в руска болница. Но как руските власти можаха да не си помислят, че в контролираната от Вашингтон Германия те биха могли да обявят, че Навални е отровен по заповед на Путин? Беше съвсем очевидно, че това ще се случи.

Но ако Русия искаше смъртта на Навални, защо на самолета беше позволено да извърши аварийно кацане в Омск? Защо просто не го оставиха да умре в полет? Но в пропагандните операции фактите нямат никакво значение. Кога руснаците най-накрая ще започнат да се учат от своите и от чуждите грешки? MH-17, отравянето на Скрипал, руската инвазия в Украйна, конспирацията на Путин с Тръмп за фалшифициране на президентските избори в САЩ, награждаването на талибаните за убийството на американските военни в Афганистан. Русия е виновна и тук, и там. Това няма да има край. Всеки път руснаците безуспешно се опитват да се оправдаят, като цитират някои факти.

След като руските лекари спасиха живота на Навални, няма никакви причини да се образува ново дело срещу Путин заради отравянето на опозиционния лидер, изпратен в Германия. Руското правителство би действало много по-правилно, ако просто беше игнорирало потока от фалшиви обвинения, вместо да им отговоря.
Може би руското правителство ще се вслуша в думите на Александър Лукашенко, който каза, че силите, стоящи зад продължаващата политическа криза в Беларус, подготвят своята следваща атака срещу Русия.

(Със съкращения, превод „Труд”)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения