Премиерът разпореди да бъде освободен бордът на директорите на ББР

Китай започва да отменя карантината в Ухан от днес

Тръмп заплаши да спре финансирането към СЗО заради реакцията й срещу коронавируса

Борисов: Банско е огнище, ще направим там масово тестуване

581 са болните от коронавирус у нас

Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с Covid-19

В Германия започна тестването на хора за антитела срещу коронавируса

За последните 24 часа в САЩ са починали 1736 души от коронавирус

Борис Джонсън е в добро настроение и диша самостоятелно

Във Франция броят на жертвите от коронавирус надхвърли 10 000 души

Над 300 000 са излекуваните от COVID-19

Убил ли е коронавирусът правосъдието ни Днес съдебният съвет решава за неслучайното разпределение на делата

На 8 април 2020 да почерпят

Лъвовете със съдбовно запознанство, Рибите да бъдат отговорни към семейните задължения – Дневният хороскоп на Алена

5G мрежата е невинна

Записаха се първите новоприети студенти в Стопанската академия в Свищов

Първите новоприети студенти в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов за степен „бакалавър” се записаха минути след официалното обявяване на резултатите от първото класиране. Това са първокурсници, избрали специалностите „Финанси“, „Икономика на търговията“, „Икономика на туризма“, „Застраховане и социално дело“, „Бизнес информатика“, „Аграрна икономика“ и „Счетоводство и контрол“.

Сред мотивите за избора на висше училище, новозаписаните свищовски студенти посочват- високата оценка сред работодателите на възпитаниците на Стопанска академия и предпочитание при наемане на работа; отличната репутация на дипломиралите се възпитаници; перспективните възможности за кариерна реализация; престижа на придобитото образование във висше икономическо училище с над 80-годишни традиции. За избора на свищовската Алма матер, допълнителна роля имат още географската близост до родното им място, социално-ориентираната цена на обучението, ниската цена за издръжката на живот и не на последно място по значение – препоръката на родители и близки.

За учебната 2017/2018 г. кандидатите за обучение в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” са 114% от утвърдения план-прием. Най-многобройни са кандидат-студентите от областите Плевен, София, Велико Търново, Враца и Софийска. Основната част от кандидатствалите са избрали опцията да участват в класирането с оценка от държавен зрелостен изпит. Следва варианта с полагане на конкурсен изпит и кандидатстване със сертификат, придобит от национални и международни олимпиади (в т.ч. ежегодно организираните от Стопанска академия национални ученически състезания и конкурси за есета), а една малка част от кандидатите участват с пренесена оценка от изпит в друго висше училище.

Първокурсникът, приет с най-висок бал – 29,92 (при максимално възможен 30,00), е Ванина Копчева, избрала специалност „Финанси”, редовно обучение – възпитаничка на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов. Най-високият бал при задочно обучение е 29,89. Той е на Евгения Рубашка, приета в специалност „Счетоводство и контрол“.

Анализът на подадените документи за участие в първо класиране показва още, че петте най-предпочитани в редовно обучение специалности са „Финанси”, „Аграрна икономика“, „Икономика на туризма“, „Счетоводство и контрол“ и „Застраховане и социално дело“. В задочно обучение предпочитанията са към специалностите „Икономика на търговията“, „Финанси“, „Счетоводство и контрол“, „Икономика на туризма“ и „Застраховане и социално дело“.

Приетите на първо класиране кандидати, могат да се запишат за студенти в Стопанска академия до 15 юли 2017 г. (събота), включително. Резултатите от второто класиране ще бъдат обявени на 17 юли 2017 г., а от трето класиране – на 21 юли 2017 г. До края на кандидатстудентската кампания в Свищов предстоят още две от предварително планираните месечни изпитни сесии – на 22 юли и 26 август.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.