Започва изграждане на канализация в "Драгалевци"

На 7 март започва изграждането на канализационна мрежа на столичния кв. „Драгалевци", район „Витоша“. Във връзка със стартирането на строително-монтажните работи се въвежда временна организация на движението.

При първия етап се затваря за движение на автомобили участък от бул. „Черни връх“ в посока от кръговото кръстовище на Софийски околовръстен път към кв. „Драгалевци“, с изключение достъпа до паркинга на магазин „Фантастико“.

Отворена за еднопосочно движение остава една лента в посока от кв. „Драгалевци“ към Околовръстен път, по която ще преминават автобусите на градски транспорт и леките автомобили (живущи и търговски обекти). Не се допуска движение на тежкотоварни автомобили и транзитен трафик, за които е предвиден обходен маршрут.

Обходни маршрути за движение са:

- в посока Околовръстен път – кв.“Драгалевци“: по ул. „Константин Помянов“ до ул. „Папрат“

- в посока кв. „Драгалевци“ – Околовръстен път: по ул. „Нарцис“, ул. „Лешникова гора“, ул. „Цветарска“, ул. „Ламар“ и по ул. „Къпинка“.

При втория етап се затваря участък от бул. „Черни връх“ след кръстовището с ул. „Акад. Петър Динеков“ до ул. „Ламар“.

Предвидени са еднопосочни обходни маршрути за движение, както следва:

в посока кв. „Драгалевци“ – Околовръстен път

- за за леки автомобили от ул. „Нарцис“ по ул. „Лешникова гора“, ул. „Цветарска“, ул. „Ламар“ и ул. „Къпинка“ и Околовръстен път.

- за автобусно и тежкотоварното движение от ул. „Нарцис“ по ул. „Лешникова гора“, ул. „Цветарска“, ул. „Ламар“ до кръстовището на ул. „Къпинка“ и ул. „Акад Петър Динеков“, по ул. „Акад. Петър Динеков“, бул. „Черни връх“ и Околовъстен път.

В посока Околовръстен път – кв. „Драгалевци“ - движението се извършва по ул. „Константин Помянов“ до ул. „Папрат“.

Проектът за изграждане на канализация в кв.“Драгалевци“ е част от проект "Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община" по Оперативна програма „Околна среда“. Проектът предвижда изграждане на разделна канализационна мрежа битова канализационна мрежа и дъждовна канализационна мрежа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони