Започва ли война Миро - Лорд Минчев за „Гълъбо”

Кадър от годините, в които Миро и Евгени бяха неразделни.

Вида Пиронкова отстъпи правата на известния пи ар

Предстоят снимки на нов видеоклип в замъка на лейди Колин Кембъл

Минаха повече от 10 години, откакто известният пи ар, благотворител и гуру по въпросите на протокола Евгени Минчев предупреди медиите с „Оставете ме на МирО”. Така той маркира нежеланието си да говори за отношенията си с изпълнителя на „Губя контрол”, а впоследствие и на „Гълъбо”. Тогава двамата бяха виждани подозрително често заедно, а после вкупом отричаха каквато и да била връзка. В книгата си „От обратната страна” Евгени описа тези взаимоотношения, но без имена и нередни подробности. Месеци след като Вида Пиронкова забрани на Миро да пее песента є „Гълъбо”, лорд Евгени Минчев шашна социалните мрежи с ново, изключително изпълнение на „Гълъбо”.

Дали тази дръзка негова проява ще подпали война между него и Миро и ще се втурне ли публиката в нелепи сравнения, е все още рано да се каже. Според коментарите в социалните мрежи, а и според специалисти, чули версията на Евгени, той се е справил блестящо.

Пред „Труд” той каза, че е записал песента с лекота и благодари на Артур Надосян зааранжимента, на Здравко Младенов за звукозаписа. Минчев благодари и на Вида Пиронкова, с която подписа договор за взаимоотношенията им, касаещи „Гълъбо”, скрепени с празничен обяд.

Разбира се, двамата пазят тактично мълчание около платените суми, както и около точките в договора. „Гълъбо” препуска бясно в ютуб и е споделена над сто пъти във фейсбук само за ден.

Маниерът на изпълнение е напълно различен от този на Миро, а в аранжимента е използван рядък арменски инструмент, добавени са мистични гласове, които придават на песента допълнителни качества. Евгени макар и непрофесионалист, пее повече от 35 години, като веднъж годишно дава концерт за своите клиенти и приятели, и показва завидни певчески способности.

Една стара програма от музикалния театър в Пазарджик издава, че лорд Минчев е пял като първи тенор в оперетата „Прилепът”. Може би гласът му все пак съвсем естествено стига височините, които показва в „Гълъбо”. Евгени е в подготовка за видеоклип към песента, като в момента обсъжда вариантите.

Коментари

Задължително поле