Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Започва основен ремонт на оперативното отделение в морския „Пирогов“ Реконструкцията ще приключи до летния сезон

МБАЛ Св. Анна – Варна

Основен ремонт започва в един от най-натоварените сектори на варненската спешна болница МБАЛ „Св. Анна“ – оперативното отделение.

Реконструкцията ще струва около 850 000 лв. и по план трябва да приключи преди началото на активния туристически сезон, когато болницата поема и обслужването на солиден поток гости на града и курортните комплекси.

Здравното заведение, популярно като морския „Пирогов“, поема над 90% от хирургичната спешност в региона. Последният сериозен ремонт в оперативното отделение е правен преди повече от четвърт век, а предстоящият е неотложен и по предписание на РЗИ. Средствата ще осигурят Министерството на здравеопазването и община Варна.

„Операционните зали вече са пребазирани. Създадена е организация, която да обезпечи извършването както на спешните интервенции, така и на плановите“, обяви изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Анна“ д-р Красимир Петров. Той поднесе авансово извинения за неудобствата, с които ще трябва да се съобразяват посетителите на Хирургичния блок по време на строителните работи.

Ограниченията са свързани с придвижването по етажите, тъй като два от трите асансьора в сградата ще се ползват само за служебни нужди, за да функционира нормално оперативната дейност. За външни лица ще работи един 4-местен асансьор. Въпреки доказаната му с документи техническа изправност, ползващите го носят отговорност за правилната му експлоатация, предупредиха от ръководството на болницата.

Ремонтът на оперативното отделение ще сложи финал на мащабната модернизация на спешната болница, която тече от над 2 години.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.