Започва основен ремонт на оперативното отделение в морския "Пирогов"

МБАЛ Св. Анна - Варна

Реконструкцията ще приключи до летния сезон

Основен ремонт започва в един от най-натоварените сектори на варненската спешна болница МБАЛ "Св. Анна" - оперативното отделение.

Реконструкцията ще струва около 850 000 лв. и по план трябва да приключи преди началото на активния туристически сезон, когато болницата поема и обслужването на солиден поток гости на града и курортните комплекси.

Здравното заведение, популярно като морския "Пирогов", поема над 90% от хирургичната спешност в региона. Последният сериозен ремонт в оперативното отделение е правен преди повече от четвърт век, а предстоящият е неотложен и по предписание на РЗИ. Средствата ще осигурят Министерството на здравеопазването и община Варна.

"Операционните зали вече са пребазирани. Създадена е организация, която да обезпечи извършването както на спешните интервенции, така и на плановите", обяви изпълнителният директор на МБАЛ "Св. Анна" д-р Красимир Петров. Той поднесе авансово извинения за неудобствата, с които ще трябва да се съобразяват посетителите на Хирургичния блок по време на строителните работи.

Ограниченията са свързани с придвижването по етажите, тъй като два от трите асансьора в сградата ще се ползват само за служебни нужди, за да функционира нормално оперативната дейност. За външни лица ще работи един 4-местен асансьор. Въпреки доказаната му с документи техническа изправност, ползващите го носят отговорност за правилната му експлоатация, предупредиха от ръководството на болницата.

Ремонтът на оперативното отделение ще сложи финал на мащабната модернизация на спешната болница, която тече от над 2 години.

Коментари

Задължително поле