Започва подмяна на "акулските перки" на ул. "Граф Игнатиев"

Снимка: Пламен Стоименов/архив

Започва подмяна на опасните „акулски перки” на ул. Граф Игнатиев в София, съобщава bTV. Това се случва два дни след като жена стана поредната жертва при сблъсък с тях, а съпругът й беше арестуван заради опит да ги разруши.

По информация на Столична община след обяд ще започне подготовката за подмяна на трамвайните ограничители с чугунени колчета, високи 60 см.

Решението за тази подмяна беше взето още през месец април, но досега тя не се случи.

„След първите инциденти след монтирането на ограничителите се разгледаха други варианти. Така че на въпроса защо сега – защото досега трябваше първите партиди да се произведат. Самата работа няма да се плаща от Столична община, а от изпълнителя. Самите колчета са купени от общината”, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Съпругът на жената, която пострада преди дни заради „перките” и който премести част от тях – Александър Рогачев, бе задържан за 24 часа заради деянието.

Tой заяви, че от една страна, съжалява, но от друга – е постигнат резултатът, който е целял. „Смятат, че с постъпката си допринесох за по-бързото решаване на въпроса с подмяната на „перките” и предотвратяването на бъдещи инциденти”, коментира Рогачев.

Коментари

Задължително поле