Започнаха ремонти на улиците в селата на Нова Загора

1,4 млн. лева са предвидени в бюджета за инфраструктурата в малките населени места

Започнаха ремонти на улиците в няколко села от община Нова Загора – съобщиха от администрацията. Кърпежите на компрометираните участъци са планирани в капиталовата програма. Общият размер на средствата, които са заложени в местния бюджет за подобряване на инфраструктурата в 21 от общо 32 новозагорски села, възлиза на 1,4 млн. лева.

До момента се извършени ремонти на главни и второстепенни улици в Караново, Богданово, Любенова махала, Бял кладенец, Питово, Еленово и Прохорово. Предстои рехабилитация на пътната мрежа в Кортен, Съдийско поле, Стоил войвода, Загорци и пет могили. „Това са неотложни и наложителни локални ремонти” – заяви кметът на Нова Загора Николай Грозев. Машините и хората работят на пълен график, за да бъдат отстранени пораженията върху пътните настилки.

Инвестициите в селата е основен акцент в бюджета на Нова Загора за тази година – заяви още градоначалникът. Осигурените средства ще бъдат изразходвани не само за улични ремонти, но и за подобрения на читалища, здравни служби, площади, кметства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони