Запълнени са Covid отделенията в болниците в Благоевградска област

Снимка: Архив

Covid отделенията  в шестте  болници  в Благоевградска област са запълнени, медицинските екипи са на ръба на възможностите си, информира БНР. Студенти от факултета по здравни грижи  към Югозападния университет се включват като доброволци  в помощ на  лечебните заведения. 

130 са новите случаи на заразени с коронавирус  в областта за последното денонощие, като немалка част от  хората с положителни проби  са приети в болница. Няма клъстерно огнище на заразата, каза д-р Веселка Мончева от РЗИ.

"Лечебните заведения имат готовност да  разкрият нови Covid отделения и да пренасочат  персонал към тях, тъй като от  вчера са преустановени  плановите операции".

Студенти, които се обучават за медицински сестри и акушери в Югозападния университет,  започнаха работа като доброволци в болниците в Благоевград, заяви заместник-ректорът доц. д-р Ицка Дерижан.

"За сега въведените рестриктивни мерки в областта няма да се променят, засилен е обаче денонощния контрол по спазването им. Макови проверки започнаха  в автобусния транспорт".

Коментари

Задължително поле