Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

Тръмп поиска край на офанзивата в Сирия (обзор) Вашингтон обяви наказателни тарифи за Анкара

Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Шефът на съдиите и още четирима от БФС задържани за разпит

Сделки за милиарди сключиха Москва и Рияд Най-важното споразумение - за стабилизиране на цените на петрола

Пациент сам си избра сърдечната клапа Екип на проф. Иво Петров направи първата имплантация на MyVal

Убиецът Полфрийман излeзe от изолатора в Бусманци (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 октомври 2019

Защо чакахме досега?

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

20 млн. евро са нужни за повече чартъри

Петима пияни шофьори хванаха за една нощ в Сливен

Борисов разпоредил на Захариева да разговаря с английския посланик Реакцията днес е след дълго вършена работа от полицията, БОП и НАП

Откриха тялото на мъж, който изчезна във водите на Марица

Заради бракониерски набези горски дежурят в Павликенско

Снимка: Архив

Ежедневни проверки и непрекъснати дежурства за охраната на горски територии в района на общините Павликени и Сухиндол правят служители на ДГС „Болярка“, подразделение на Северноцентралното държавно предпирятие.

От началото на годината в района са зачестили случаите на незаконна сеч. Ежедневно присъствие на екипи има в района на селата Бутово, Върбовка, Димча, Недан, Лесичери, Бяла черква, Коевци, Петко Каравелово и град Сухиндол.

Служителите на държавното горско стопанство „Болярка“ охраняват не само държавните горски площи, но и тези, които са частна и общинска собственост.

40 акта за нарушения са били съставени от началото на годината до 1 март. Те са придвижени за издаване на наказателни постановления. Обемът на незаконно отсечената, съхранявана и транспортирана дървесина по установените административни нарушения е 30,80 пространствени кубични метра.

За същия период служителите на ДГС „Болярка“ са съставили 32 констативни протокола, също в района на общините Павликени и Сухиндол. Обемът на незаконно отсечената дървесина по тях е 108,72 пространствени кубични метра дърва за огрев, задържани са 2,00 пространствени куб. м.
Задържани са също и други 19,80 куб.м. незаконно отсечени дърва за огрев, както и вещи, които са били средство за извършване на нарушенията. Сред тях са 3 моторни превозни средства, 8 каруци, 4 амуниции за коне, два ръчни и два моторни триона.

Проверките, извършвани от екипи на ДГС „Болярка“ продължават, като само в седмицата от 27 февруари до 5 март те са общо 53. В следствие на тях са съставени 12 констативни протоколи срещу неизвестен извършител, като 9 от нарушенията са в държавни гори.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.