След измама за над 630 000 лева съдът даде две условни присъди и оправда двама Делото отива в Окръжен съд Велико Търново след протест на прокуратурата

Митрополит Антоний: Становището на Църквата е свързано със запазването на правото на личния избор на самите донори

Изчислете какъв данък на колата ще плащате за 2019 г.

Какво искат геймърите, като отидат при Свети Петър?

Йорданка Фандъкова: Към момента проверка показва, че на депо има около 7200 т павета на площадките на „Софинвест”

Зам.-министър Николай Проданов: Местата за лишаване от свобода не могат да се сравнят с домашния уют

Шефът на ПСС: Загиналият лекар в Стара планина е надценил възможностите си Това бе една от най-тежките акции за спасителите през този сезон, заяви Емил Нешев

Космическият апарат „Вояджър 2” излезе от Слънчевата система

Искрен Веселинов, шеф на комисията по регионална политика в НС, пред „Труд“: Фирмите да могат да съдят за уронване на имидж Огромният проблем с чуждите фирми е техният синдром на недосегаемост

Слънчево време днес, максималните температури ще са между 3° и 8°

Русия уведоми САЩ, че стратегическите й бомбардировачи „Ту-160“ ще напуснат Венецуела в петък

Майк Помпео: Вашингтон ще работи за нови ограничения върху балистичните ракети на Иран

Американски таблоид призна, че е „покрил“ истории за Доналд Тръмп

Загиналият в Стара планина турист е бил лекар в столична болница

47-годишен мъж изгоря при пожар във фургон край Сандански

Заради бракониерски набези горски дежурят в Павликенско

Снимка: Архив

Ежедневни проверки и непрекъснати дежурства за охраната на горски територии в района на общините Павликени и Сухиндол правят служители на ДГС „Болярка“, подразделение на Северноцентралното държавно предпирятие.

От началото на годината в района са зачестили случаите на незаконна сеч. Ежедневно присъствие на екипи има в района на селата Бутово, Върбовка, Димча, Недан, Лесичери, Бяла черква, Коевци, Петко Каравелово и град Сухиндол.

Служителите на държавното горско стопанство „Болярка“ охраняват не само държавните горски площи, но и тези, които са частна и общинска собственост.

40 акта за нарушения са били съставени от началото на годината до 1 март. Те са придвижени за издаване на наказателни постановления. Обемът на незаконно отсечената, съхранявана и транспортирана дървесина по установените административни нарушения е 30,80 пространствени кубични метра.

За същия период служителите на ДГС „Болярка“ са съставили 32 констативни протокола, също в района на общините Павликени и Сухиндол. Обемът на незаконно отсечената дървесина по тях е 108,72 пространствени кубични метра дърва за огрев, задържани са 2,00 пространствени куб. м.
Задържани са също и други 19,80 куб.м. незаконно отсечени дърва за огрев, както и вещи, които са били средство за извършване на нарушенията. Сред тях са 3 моторни превозни средства, 8 каруци, 4 амуниции за коне, два ръчни и два моторни триона.

Проверките, извършвани от екипи на ДГС „Болярка“ продължават, като само в седмицата от 27 февруари до 5 март те са общо 53. В следствие на тях са съставени 12 констативни протоколи срещу неизвестен извършител, като 9 от нарушенията са в държавни гори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.