Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Пилоти събират пари за онкоболни деца Дарили първо увеличение на заплатите

Путин печели изборите в Русия с близо 74%, показват екзитполовете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 март 2018

АСЕАН и австралийският премиер призоваха КНДР да прекрати ядрената си програма

Мазилка падна от къща и рани жена в Пловдив

Бившият външен министър на Сърбия Вук Йеремич: Вучич води тайни преговори с държавния глава и премиера на Косово

Създател на “Новичок”: Това е оръжие за масово избиване на незащитени хора Вил Мирзаянов не очаква отровеният Сергей Скрипал и дъщеря му да се възстановят

Германският министър на икономиката предупреди САЩ да не се опитват да разделят Европа с вносните мита

Екипите на “Аварийна помощ и превенция” са се отзовали на 28 сигнала за паднали дървета и опасни ламарини в София

Зам.-кметът Евгени Крусев: До месец започва ремонтът на столичния булевард “Арсеналски”

Заради бракониерски набези горски дежурят в Павликенско

Снимка: Архив

Ежедневни проверки и непрекъснати дежурства за охраната на горски територии в района на общините Павликени и Сухиндол правят служители на ДГС „Болярка“, подразделение на Северноцентралното държавно предпирятие.

От началото на годината в района са зачестили случаите на незаконна сеч. Ежедневно присъствие на екипи има в района на селата Бутово, Върбовка, Димча, Недан, Лесичери, Бяла черква, Коевци, Петко Каравелово и град Сухиндол.

Служителите на държавното горско стопанство „Болярка“ охраняват не само държавните горски площи, но и тези, които са частна и общинска собственост.

40 акта за нарушения са били съставени от началото на годината до 1 март. Те са придвижени за издаване на наказателни постановления. Обемът на незаконно отсечената, съхранявана и транспортирана дървесина по установените административни нарушения е 30,80 пространствени кубични метра.

За същия период служителите на ДГС „Болярка“ са съставили 32 констативни протокола, също в района на общините Павликени и Сухиндол. Обемът на незаконно отсечената дървесина по тях е 108,72 пространствени кубични метра дърва за огрев, задържани са 2,00 пространствени куб. м.
Задържани са също и други 19,80 куб.м. незаконно отсечени дърва за огрев, както и вещи, които са били средство за извършване на нарушенията. Сред тях са 3 моторни превозни средства, 8 каруци, 4 амуниции за коне, два ръчни и два моторни триона.

Проверките, извършвани от екипи на ДГС „Болярка“ продължават, като само в седмицата от 27 февруари до 5 март те са общо 53. В следствие на тях са съставени 12 констативни протоколи срещу неизвестен извършител, като 9 от нарушенията са в държавни гори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.