Заради изграждането на магистрала „Хемус”: Очаква се поскъпване на терените във Велико Търново

Изграждането на магистрала „Хемус” ще промени пазара на промишлени терени и складови площи в района на Велико Търново.

Предлагането е ограничено

Ограниченото предлагане на складови и индустриални площи в района на Велико Търново и липсата на нови проекти дават основание за поддържане на високи наеми и продажни цени. Изграждането на бъдещите транспортни коридори, и по-специално на магистрала „Хемус”, ще промени пазара на промишлени терени и техните характеристики. Създаването на тази инфраструктура в района на Велико Търново ще доведе до ръст на цените на терените, прогнозират експерти.

За разлика от другите големи градове у нас пазарът на индустриални имоти във Велико Търново не е претърпял големи промени вследствие на коронавирусната криза, констатираха от консултантска компания на пазара. Някои местни предприятия и компании предприеха ходове за реорганизация на бизнеса и това ще доведе до разширяване на складовите и промишлените площи.

В Пазарджик 90% от активността на пазара на складове е от клиенти, развиващи бизнес с хранителни стоки, като интересът им е насочен предимно към наемане, а не покупка. В града се появяват клиенти с кешова наличност, които търсят да закупят имоти, но предлаганите цени рязко контрастират на исканите от продавачите.

„Налагането на дистанция и ограничаването на личните срещи с клиенти води до необходимостта консултантите да общуват, предлагат и подписват договори и оферти онлайн. Ще минем и на виртуално заснемане на обектите и на виртуални огледи”, каза Катя Белчева, представител за Шумен на консултантска компания на пазара на складове. Нуждата от дистанционно общуване е засилила търсенето на складове за онлайн търговия. Според Белчева Шумен като град на кръстопът се оказва много подходящ за позициониране на куриерските фирми. В града са пред завършване нови модерни складови бази, допълни тя.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти