Момче е загинало при верижна катастрофа с три трамвая в „Дружба“

Десет пътници са откарани в болница

Верижна катастрофа между три трамвайни мотриси е станала в жк. „Дружба“, по първоначална информация има загинало момче, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за пътния инцидент между три трамвайни мотриси на бул. „Искърско шосе“ е подаден днес към 11.30 часа.

По първоначални данни е загинало момче, пресичало в този момент релсите на бул. „Искърско шосе“. В болнично заведение за преглед са откарани десет пътници от последната мотриса, оплакали се от различни наранявания.

Двама от пострадалите приети в СО на УМБАЛ "Св. Анна" - София АД, потвърдиха от лечебното заведение. Сред тях е ватманът на едната мотриса - жена с порезна рана на главата, без опасност за живота. Другият пострадал е мъж с гръдна травма, без опасност за живота.

В момента на място се извършва оглед от столични полицейски екипи.

Във връзка с пътния инцидент на ул. „Искърско шосе и „Туше Делииванов“ временно е променен маршрутът на трамваите по линия 20 и 23, съобщиха от пресцентъра на Столича община.

Трамваите от линия 23 ще се движат от „Гео Милев“ до станция Изток , а трамваите от линия 20 се движи от Пета метростанция на ул. „Пиротска“ до „Гео Милев“. В участъка от гара Искър до „Гео Милев“ са пуснати автобуси.

Коментари

Задължително поле