Зареждаме с 8 ст. за литър по-скъпи горива през последния месец

Въпреки по-високите цени на горивата през февруари, цените за литър остават с около 30 ст. по-ниски от миналата година по това време.

Във Видин и Монтана плащат най-висока цена за дизела в страната

Петролът продължава да поскъпва

Основните горива на пазара у нас - бензин и дизел, са поскъпнали с 8 ст. за литър през последния месец, показват данни на платформата за цени на горива Fuelo. Бензинът А95 вчера се продваше средно по 1,93 лв./л при цена от 1,85 лв./л в края на януари.

Същата е и средната цена на нафтата - 1,93 лв./л, като в някои градове предлагат дизела и на значително по-висока цена от 2,04 лв./л, като например във Видин и Монтана. С най-евтините горива за страната, могат да се похвалят шуменци. Те зареждат дизел и бензин за 1,89 лв./л.

Със 7 стотинки за литър е поскъпнал пропан-бутанът, като цената му се е задържала под левче - 0,99 лв./л. Това представлява ръст със 7% на цената спрямо края на януари.

Въпреки по-високите цени на горивата през февруари, цените за литър остават с около 30 ст. по-ниски от миналата година по това време. Бензинът А95 е с 29 ст. по-евтин от миналата година, а дизелът - с 34 ст.

Петролът продължава да поскъпва на международните пазари на фона на рязък спад в производството на САЩ поради силните студове. Европейският сорт Брент в четвъртък се търгуваше по 65 долара за барел за първи път от 21 януари 2020 г. насам.

Коментари

Задължително поле