Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор)

Трупът е намерен в тези храсти до жп линията в местността “Герен бунар”.

Убитият бил криминално проявен

Задържаха мъж и жена, открили трупа и мълчали денонощие

Криминално проявен мъж беше намерен убит в местността “Герен Бунар” край бургаския кв. “Долно Езерово”. Сигналът бил получен в полицията от мъж и жена около 18 ч. в понеделник, двамата са били задържани. Те казали, че ден по-рано се натъкнали на трупа, но заради силния стрес не се обадили веднага в полицията, а умували цяло денонощие дали да го направят. След това завели криминалистите на мястото, където лежало тялото - между СОМАТ и ТЕЦ-а край езерото Вая.

Съпрузите живеели в кв. “Лазур”, но според думите им, в неделя тръгнали да разходят кучето и така намерили трупа. Мъжът е ловец и се е притеснявал да не го обвинят за престъплението и затова е мълчал за зловещата находка повече от денонощие. Пушката му е иззета за експертиза. Полицаи нищят версията, че той може по непредпазливост да е застрелял жертвата и след това да се е уплашил. Аутопсията е установила, че убитият е бил гръмнат в гръб именно с ловно оръжие. Той живеел в бургаския кв. “Черно море” и не е ясно какво е правил в района. Смъртта му е настъпила най-малко два дни, преди да бъде открит.

По непотвърдена информация, семейството се е познавало с 33-годишната жертва. Работи се и по версията, че мъжът може да е убит на друго място и след това завлечен в храстите.

Коментари

Задължително поле